top of page

Het Koploperproject afgerond? Het KANNN helpt je verder!

Het KANNN is een alumni-netwerk exclusief voor deelnemers aan het Koploperproject en werkt hierin samen met de Hanzehogeschool (Hanze). De Hanze kan een waardevolle partner zijn bij het aanpakken van de obstakels waar KANNN-leden tegen aan lopen tijdens de verdere uitvoering van de DuOn-agenda. In deze blog laten we zien hoe.


Uit onze gesprekken met Koplopers komt naar voren dat het mkb vaak tegen vier belangrijke obstakels aanlopen bij het verduurzamen.


Financiële beperkingen

Verduurzaming vereist investeringen, maar niet alle mkb-bedrijven hebben voldoende financiële middelen om deze stappen te zetten. Subsidies en regelingen kunnen helpen, maar toch blijft dit een uitdaging.

Personeelstekort

Afhankelijkheid van derden

Gebrek aan kennis en inzicht


Wat de Hanze kan betekenen in het aanpakken van de obstakels

De Hanze wil graag in leergemeenschappen werken aan de verdere verduurzaming van het mkb in Noord-Nederland. Het KANNN is zo’n leergemeenschap, waar de aangesloten bedrijven, samen met onderzoekers en studenten van de Hanze, duurzaamheidsvraagstukken kunnen oppakken. Samen leren en ontwikkelen, dat is het idee. KANNN-leden krijgen toegang tot kennis die studenten hebben opgedaan in hun opleiding, en voor studenten en docenten kan een praktijkvraag een waardevolle leerervaring zijn. Samenwerken tussen KANNN-leden en de Hanze kan op verschillende manieren.


Studentenprojecten

Studenten kunnen in minoren en afstudeeropdrachten werken aan duurzaamheidsvraagstukken bij leden van Het KANNN. Denk aan businessplannen voor energiebesparing, kostenoptimalisatie en groene investeringen. Studenten kunnen financiers interviewen en jou daarna helpen een plan op maat te maken. Interessante minoren zijn bijvoorbeeld Duurzame Organisaties of Consumentengedrag 3.0 .


Lobbyen en netwerken

Studenten kunnen in afstudeeropdrachten lobbyen en netwerken bij leveranciers en klanten. Zo zet jij stappen in de verduurzaming van je keten. Ze kunnen duurzaamheidsinitiatieven bespreken en samenwerkingen initiëren.


Workshops en trainingen

De Hanzehogeschool heeft tal van experts (docenten) die workshops en trainingen voor ondernemers kunnen verzorgen. Denk aan psychologen, juristen, kunstenaars, belastingexperts of biobased productontwerpers. Het KANNN gaat op zoek naar docenten binnen de Hanze die aan de slag kunnen gaan met jouw specifieke vraag.


Kennisdeling

Het KANNN brengt ondernemers en studenten van de Hanze samen in netwerkevenementen. Zo ontstaat een win-winsituatie: studenten leren praktijkervaring opdoen en ondernemers krijgen frisse ideeën. Een online kennisbank met informatie over duurzaamheid kan ondernemers helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Denk aan subsidies, best practices en case studies.


Informatie over subsidies en leningen

De Hanze kan ondernemers informeren over beschikbare subsidies en leningen voor duurzaamheidsprojecten. Studenten kunnen de beschikbare fondsen in kaart brengen en dit publiceren op de website van Het KANNN en/of een advies op maat maken voor KANNN-leden.


Langdurig onderzoek

De Hanzehogeschool heeft lectoren met expertise op het gebied van duurzaamheid. Zij kunnen in samenwerking met KANNN-leden subsidies werven voor langduriger onderzoek.




Meer weten? Of heb je al een praktijkvraag?

Heb je een duurzaamheidsvraagstuk waar je hulp bij kunt gebruiken? Meld je dan aan via deze link. De backofficer neemt zo snel mogelijk contact met je op. Ook is het mogelijk dat je je aanmeldt via de Matching- en Carrieretool. Het KANNN is intermediair en wij faciliteren je aanvraag van begin tot eind.


En oh ja, lees je dit en ben jij ook een alumni Koploper maar nog geen lid van Het KANNN? Spreekt dit je aan en wil jij ook deel uitmaken van Het KANNN? Meld je dan vandaag nog aan!


bottom of page