top of page

Over Het KANNN

Het KANNN is hét kennis- en innovatienetwerk voor alumni-Koplopers van de Koploperprojecten. Wij verbinden bedrijven en het onderwijs om samen te werken aan een duurzamere wereld. We leren van elkaar, delen kennis en koppelen vraagstukken van bedrijven een studentenopdrachten. Je leest hier meer over ons netwerk, waarom wij bestaan en de leden. 

De leden van Het KANNN

Het KANNN is het netwerk voor alumni-Koplopers van het Koploperproject. Zo blijven we met elkaar in contact en delen we kennis. Binnen het netwerk verbinden we ondernemers, onderzoekers, studenten en ambtenaren. We delen kennis via workshops en trainings- of kennissessies. Op deze manier blijven we elkaar uitdagen om duurzame keuzes te blijven maken voor onze bedrijven.  

 

Het Koploperproject

Het Koploperproject helpt vooruitstrevende mkb-ondernemers en andere organisaties om op een inspirerende, praktische en structurele manier duurzamer te gaan ondernemen en zo te werken aan een toekomstbestendige organisatie en duurzame producten en diensten. Samen zorgen ze voor een sterke en toekomstbestendige regionale economie en een leefbare samenleving.

Maak kennis met ons   

Het KANNN is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen en DZyzzion. Lees meer over ons bestuur en het uitvoeringsteam.

Margreet Boersma

Margreet is lector Duurzaam Financieren en Ondernemen aan de Hanzehogeschool. Het KANNN is voor haar belangrijk omdat ze erin gelooft dat we met organisaties een geweldige duurzame impact kunnen hebben.

 

Een duurzame impact maken is hard nodig, gezien de problemen die we zien en die dringend om een oplossing vragen. Zoals de klimaatcrisis en de sociale ongelijkheid tussen mensen. Samen bereiken we meer dan alleen!

margreet2.png
Jaap de Vries

Jaap is eigenaar van DZyzzion en begeleidt bedrijven en andere organisaties om op een leuke en praktische manier toekomstbestendig te worden. In 2010 startte hij met het eerste Koploperproject.

 

Jaap hoopt dat Het KANNN een heel actief netwerk wordt, waarin Koplopers veel aan elkaar hebben en elkaar blijven stimuleren om steeds duurzamer te ondernemen.

jaap.jpg
Rob Gulmans

Rob is algemeen directeur van Quercus boomexperts uit Eelde. Vanuit een intrinsieke motivatie probeert hij zijn bedrijf en omgeving duurzamer te maken. Zo werkt het bedrijf nu CO2 neutraal.

 

Nieuwe innovaties blijven een motivatie om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid. Het KANNN is een prachtige mogelijkheid om elkaar te informeren en motiveren en zo samen de wereld een beetje duurzamer te maken.

Rob.png
Mariska Kuipers

Mariska Kuipers is relatiemanager bij Bentacera. Ze houdt zich bezig met het thema duurzaamheid.

 

"Met het KANNN wil ik graag de transitie naar een duurzaam leven versnellen. Samen met ondernemers, hogescholen en overheid kunnen we dit!"

 

#samenduurzaamverbinden

20230201_Bentacera_Mariska-4.png
Kyra Luijters

Kyra Luijters is sociaal & organisatiepsycholoog en werkt als senior onderzoeker bij het Lectoraat Duurzaam Financieren en Ondernemen aan de Hanzehogeschool.

 

Het KANNN, leven in harmonie met mens en natuur, daar is Kyra van overtuigd. Vooral als we samenwerken. Daarom dus: netwerk 'Het KANNN'.

kyra.jpg
Marjolein Groot Rouwen

Marjolein Groot Rouwen is docent onderzoeker aan de Hanzehogeschool. Daarnaast doet ze onderzoek naar de invloed van ESG rapportage op het MKB en wil ze de KANNN leden hierbij ondersteunen. 

 

Via Het KANNN wil ze een duurzame samenleving en fijne toekomst voor volgende generaties bereiken. In alles wat we doen, geloven we dat Het KANNN. We blijven ontwikkelen, op naar een betere wereld. Hier in het nu en in de toekomst.

marjolein.jpg
Bauke Feenstra

Bauke is docent-onderzoeker bij de Hanzehogeschool en verbonden aan het Lectoraat Duurzaam Financieren en Ondernemen.  Het KANNN is een mooi en belangrijk initiatief om samen met het bedrijfsleven en de overheid praktische kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen over duurzaam ondernemen om sneller te verduurzamen en te innoveren.  

 bauke.jpg
bottom of page