top of page

Kyra Luijters is de Duurzame Docent van het jaar

Ze was onze dagvoorzitter tijdens de lancering van Het KANNN, november 2023, in de Lawei in Drachten. En nu is ze uitgeroepen tot duurzame docent van het jaar!


Kyra Luijters, docent bij de opleiding Toegepaste Psychologie en onderzoeker bij het lectoraat Duurzaam Financieren en Ondernemen, is verkozen tot Duurzame Docent van het Jaar in de categorie hoger onderwijs. Haar toewijding aan het verduurzamen van het onderwijs en haar inspirerende aanpak levert niet alleen erkenning van collega’s, studenten en het werkveld op, maar ook van de jury.

“Luijters valt vooral op door haar vele samenwerkingen. Daardoor bereikt ze niet alleen resultaat binnen haar eigen opleiding, maar ook in de regio en bij andere opleidingen en faculteiten van de school.”


Naast haar baan als docent Toegepaste Psychologie is Luijters ook als senior onderzoeker betrokken bij het Lectoraat Duurzaam Financieren en Ondernemen. Vanuit het lectoraat is ze, samen met lector Margreet Boersma, collega’s van de School of Business, Marketing and Finance en DZyzzion, één van de kartrekkers van ons Koploper Alumni Netwerk Noord-Nederland (Het KANNN).


“Daarmee bereikt ze niet alleen binnen haar eigen opleiding effect, maar ook bij andere opleidingen en faculteiten van de school”, aldus de jury.

Luijters zelf zegt over het netwerk: “Met dit netwerk willen we het Noorden een boost geven als het gaat om duurzame ontwikkeling: Omdat ondernemers die duurzaam willen ondernemen (‘koplopers’) wel wat frisse meedenkkracht, van onder meer onze studenten, kunnen gebruiken in een vaak taaie transitie.”


De Duurzame Docent van het Jaar Verkiezing is een initiatief van Coöperatie Leren voor Morgen. De coöperatie bestaat uit een groep samenwerkende organisaties. Het doel is om duurzaamheid in het DNA van het onderwijs te verankeren.

Comments


bottom of page