top of page

Kennissessies

Tijdens het Netwerkevent Koploperproject op 21 november 2023. We organiseren vier inspirerende kennissessies: kort, to-the-point en praktijkgericht. Er zijn twee rondes, dus elke sessie wordt twee keer gehouden.

Hieronder vind je meer informatie over de kennissessie. Je voorkeur doorgeven is niet meer mogelijk.

Over de kennissessies:

 

 • CSRD en jouw organisatie
  Harry Marisssen (accountant Bentacera en Expert Sustainability Zero CO2) en Marjolein Groot Rouwen (registeraccountant en docent accountancy Hanzehogeschool)

  Heeft deze nieuwe regelgeving op gebied van duurzaamheidsverslaggeving ook impact op jouw bedrijf? En zo ja, wat dan? We gaan in op welke nieuwe verplichtingen de CSRD voor jouw bedrijf of organisatie inhoudt, welke risico’s er zijn, maar zeker ook welke nieuwe kansen er zijn.

Foto Harry Kann.png
marjolein.jpg
C7F7C06D-8ACE-46A2-8F37-656193C081E2.jpeg

 

 • Circulair ondernemen, hoe pak je dat aan?
  Floris van Dijk (Groningen Werkt Slim) en Bart Volkers (Vereniging Circulair Groningen / Vereniging Circulair Friesland)

  In deze workshop gaan we praktisch aan de slag met circulair ondernemen. We geven een overzicht van ontwikkelingen, behandelen inspirerende voorbeelden en nodigen deelnemers uit om hun vragen en ideeën in te brengen en met elkaar vervolgstappen uit te werken.

 • Samen slim inspelen op de energietransitie
  Ceciel Nieuwenhout (expert energierecht RUG en gemeenteraadslid GroenLinks Groningen)

  Veel bedrijven zijn al bezig met de energietransitie. Regelmatig is er echter geen ruimte op het net of geen ruimte op het dak. Er zijn mogelijkheden om samen te werken met omliggende bedrijven en daarmee verduurzaming te versnellen of een mooie koppeling te maken tussen de verschillende wensen en belangen. Ceciel Nieuwenhout praat je door de verschillende mogelijkheden heen, op technisch en juridisch vlak. Zij geeft voorbeelden uit onderzoeksproject POCITYF en brengt ook ervaring met gemeentelijke besluitvorming met zich mee in deze interactieve sessie.

Profielfoto Ceciel.jpeg
 • De psychologie achter duurzaamheid: hoe krijg je je mensen mee? ...waarom zouden ze?
  Emil Bosloper (klimaatcoach Klimaatgesprekken en docent Toegepaste Psychologie Hanzehogeschool) en Kyra Luijters (docent Toegepaste Psychologie Hanzehogeschool en initiatiefnemer Het KANNN)

  Als Koploper wil je verduurzamen, maar je medewerkers hebben geen tijd, zijn druk en geloven het wel. Oh, dat geldt natuurlijk ook voor je klanten. In deze workshop nemen Emil en Kyra je mee in de psychologie van veranderen. Wat maakt veranderen lastig? Wat helpt daarbij? Deze sessie verlaat je geïnspireerd… sommige dingen ga je voortaan anders doen en sommige dingen doe je nooit meer!

20231103_112757.jpg
20231103_112821.jpg
bottom of page